Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

«Συναγερμό» έχουν προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. οι αλβανοί δραπέτες που κινούνται ένοπλοι στην περιοχή της Καστοριάς και πιθανό να έχουν να περάσει στο νομό Ιωαννίνων.

Οι δραπέτες από τις αλβανικές φυλακές Ντρένοβα κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή συμπλοκή στη Κοζάνη όταν σε αστυνομικό έλεγχο ο ένας δραπέτης δεν δίστασε να πυροβολήσει με καλάσνικοφ προς τους άνδρες των ΕΚΑΜ.

Μέχρι σήμερα  βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Γράμμο και το νομό Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δύο ένοπλων αλβανών κακοποιών.

Οι δράστες εντοπίστηκαν χτες να κινούνται με αυτοκίνητο, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Αλβανία. Οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο, όμως εκείνοι άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον τους.

Εγκατέλειψαν το όχημά τους και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή. Δύο κακοποιοί, κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ ο τρίτος συνελήφθη και είναι τραυματισμένος.

Πρόκειται για τον αλβανό δραπέτη των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας Ντρενόβα, Gezim Toma, 31χρόνων, από την Βόρεια Αλβανία ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία ενός 25χρονου, επειδή του έκλεψε τα καυσόξυλα. Οι δύο ένοπλοι δραπέτες που διέφυγαν είναι ο Reiz Haxhiraj ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή και Eduard Lulo που εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία.