Στον «αέρα» παραμένει το εξάμηνο για τους φοιτητές στο Καποδιστριακό και το Πολυτεχνείο, καθώς συνεχίζονται μέχρι την Τρίτη οι απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία αύριο και σε 48ωρη τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσουν εκ νέου για να καθορίσουν τη στάση τους.

Παράλληλα, τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, θα έχει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους του διοικητικού προσωπικού του ΕΜΠ

Και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν απεργία μέχρι την Τρίτη. Ωστόσο, προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση για τη διαθεσιμότητα, απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρόταση του υπουργού Παιδείας. Οι διοικητικοί θα συνεδριάσουν ξανά την Τρίτη για να αποτιμήσουν την εξέλιξη της κατάστασης. 

Η σημερινή συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ άρχισε μέσα σε κλίμα έντασης, καθώς αντιπαρατέθηκαν οι απόψεις εκείνων που υποστήριζαν την πρόταση για συνέχιση της απεργίας με εκείνους που έκριναν τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας ως θετικές. 

Από την πλευρά του, ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει θέσει ως προαπαιτούμενο για τη συνέχιση του διαλόγου το άνοιγμα των Πανεπιστημίων, αλλά οι σημερινές αποφάσεις για τις απεργίες τορπιλίζουν κι άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα. 

Στο μεταξύ, στην Αθήνα μεταβαίνει αυτή την ώρα ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών Γ. Παναγιωτάκης με αντιπροσωπεία των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, καθώς έχει ζητήσει νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας.