Την προσπάθεια που ξεκίνησε η Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας για συλλογή υπογραφών με στόχο τη διεκδίκηση ενός ολοκληρωμένου πλέγματος δρομολογίων του τρένου υποστηρίζει ο Δήμος Αμυνταίου. Συγκεκριμένα, το αίτημα που θα διατυπωθεί προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η προσθήκη νέων δρομολογίων από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Η Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της "αχτίδα φωτός" την επανέναρξη, πριν έναν χρόνο, των δρομολογίων του τρένου της Φλώρινας, επισημαίνοντας ότι όλο αυτό τον καιρό το τρένο εξυπηρετεί την περιοχή δίνοντας δυνατότητα για οικονομικές, ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις. Ωστόσο αναφέρει ότι λείπει αισθητά το αναγκαίο βραδινό δρομολόγιο, ένα δρομολόγιο που θα αναχωρεί από την Θεσσαλονίκη αργά το μεσημέρι και από την Φλώρινα για Θεσσαλονίκη νωρίς το βράδυ, καλύπτοντας το μεγάλο κενό (14 ώρες) ανάμεσα στα δρομολόγια.

Επιπλέον εκτιμά ότι υπάρχει το όχημα για το επιπλέον δρομολόγιο και αναφέρεται στην αμαξοστοιχία 739 που φεύγει από τη Θεσσαλονίκη στις 15:47 με ώρα άφιξης 17.27 στην Έδεσσα, όπου μένει ακινητοποιημένη περίπου 3.30 ώρες έως ότου αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη.

"Με το πλήρωμά του μπορεί να συμπληρωθεί το τέταρτο δρομολόγιο για τη Φλώρινα" προσθέτει η ανακοίνωση και καλεί όσους ενδιαφέρονται να υπογράψουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https: //secure.avaaz.org/en/petition/4o_Dromologio_Trainoy_gia_FlorinaThessaloniki_1.