Παραμένει το αδιέξοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παρά το γεγονός ότι όλα έδειχναν ότι η κρίση θα έβαινε προς εκτόνωση. Σε αυτό το πλαίσιο οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου προχώρησαν σε νέες απεργίες. Ο υπουργός Παιδείας από την πλευρά του με δήλωσή του κατήγγειλε ότι το ΕΚΠΑ παρέμεινε κλειστό από μία μικρή μειοψηφία.

Όπως σημείωσε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με αφορμή τις αποφάσεις των διοικητικών υπαλλήλων, «το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραμένει παρανόμως κλειστό από μια μικρή μειοψηφία».

Όπως κατήγγειλε ο κ. Αρβανιτόπουλος «μια μικρή ομάδα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη Γενική Συνέλευση, για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής γιατί επιδιώκουν το χάος.».

Πρόσθεσε παράλληλα πως διάλογος με το ΕΚΠΑ κλειστό δεν γίνεται και διεμήνυσε πως η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι  οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ νωρίτερα σήμερα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν απεργία μέχρι την Τρίτη. Ωστόσο, προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση για τη διαθεσιμότητα, απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρόταση του υπουργού Παιδείας. 

Οι διοικητικοί θα συνεδριάσουν ξανά την Τρίτη για να αποτιμήσουν την εξέλιξη της κατάστασης. 

Η σημερινή συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ άρχισε μέσα σε κλίμα έντασης, καθώς αντιπαρατέθηκαν οι απόψεις εκείνων που υποστήριζαν την πρόταση για συνέχιση της απεργίας με εκείνους που έκριναν τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας ως θετικές. 

Αλλά και οι υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία αύριο και σε 48ωρη τη Δευτέρα και την Τρίτη, όταν και θα συνεδριάσουν εκ νέου για να καθορίσουν τη στάση τους.

Πάντως, αύριο το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των διοικητικών του ΕΜΠ.