Στα ύψη έχει εκτοξευθεί η ένταση μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι φέρονται διχασμένοι ως προς το ζήτημα της συνεχιζόμενης εδώ και περίπου τρεις μήνες απεργίας τους, ενάντια στη διαθεσμότητα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων Δημήτρη Σακάτο, σήμερα το πρωί προσήλθαν στις θέσεις τους για να εργαστούν περίπου το 50% των υπαλλήλων. «Αποδεικνύεται ότι μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων επιθυμεί τον διάλογο» ανέφερε ο κ. Σακάτος.

Το κλίμα έντασης αποτυπώνεται και από τη μαρτυρία υπαλλήλων που δεν απεργούν, ότι δέχθηκαν απειλές από απεργούς συναδέλφους τους.

Από την πλευρά της η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δηλώνει πως «η απεργία συνεχίζεται κανονικά», καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Λόγω της διασποράς των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα. Υπάρχει, όμως, η απόφαση της γενικής συνέλευσης για απεργία, η οποία επιπλέον περιφρουρείται», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, μέλος της απεργιακής επιτροπής, διαψεύδοντας προηγούμενο ισχυρισμό του γενικού γραμματέα του συλλόγου Δημήτρη Σακάτου, ότι έχει προσέλθει στην εργασία του περίπου το 50% των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

Η απεργιακή επιτροπή καταγγέλλει επίσης το ΔΣ του συλλόγου, ότι αρνείται να την αντιπροσωπευτική συμμετοχή στην επιτροπή που συνδιαλέγεται με το υπουργείο Παιδείας.

Επεισοδιακή ήταν και η χθεσινή γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων κατά την οποία αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργίας δια βοής, παρά την αρχική συμφωνία ότι οι προτάσεις θα έμπαιναν σε ψηφοφορία με κάλπη.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατήγγειλε χθες πως  «μια μικρή ομάδα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη Γενική Συνέλευση, για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής γιατί επιδιώκουν το χάος»

Ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται», έχει σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των υπαλλήλων του ΕΜΠ.

Αυτή την ώρα, συναντάται με εκπρόσωπους των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, παρουσία και του πρύτανη Σίμου Σιμόπουλου