Ρεπορτάζ: Τιτίκα Ανουσάκη
 
Πολλές φορές ειδικά στα χρόνια της κρίσης και του μνημονίου είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα εκμετάλλευσης των εργαζομένων με απλήρωτη και αδήλωτη εργασία. Η αγγελία που εμφανίστηκε όμως σε εφημερίδα δεν έχει προηγούμενο. 
 
Ξενοδοχείο στην Αίγινα ζητά καμαριέρα η οποία όμως θα προσφέρει εθελοντική εργασία δεν θα πληρώνεται με μισθό και ως αντάλλαγμα θα έχει στέγη και διατροφή... Αυτή η πρωτόγνωρη πρακτική που απεμπολεί κάθε εργασιακό δικαίωμα έχει όπως είναι φυσικό και επόμενο προκαλέσει την έντονη αντίδραση των σωματείων των εργαζομένων στον τουρισμό αλλά και της ΓΣΕΕ
 
Όπως δήλωσε ο κ. Νίκος Κιουτσούκης γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ στο newpost.gr πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική ξενοδοχείο να προσφέρει στέγη και τροφή σε εργαζόμενο αντί για αμοιβή ενώ ανάφερε πως τα συνδικαλιστικά σωματεία σε τοπικό επίπεδο κινούνται ώστε το θέμα να φτάσει στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας καθώς «τέτοιου είδους εργοδοτικές συμπεριφορές δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες». 
 
Για «κανιβαλιστική διάθεση μετατροπής των εργαζομένων σε σκλάβους» έκανε λόγο στο newpost.gr ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργατών επισιτισμού και υπαλλήλων τουριστικών επαγγελμάτων Παναγιώτης Προύτζος, ο οποίος όπως είπε πρόκειται για κάτι καινοφανές. 
 
Υπάρχουν καταγγελίες όπως εξήγησε κυρίως  για απλήρωτα δεδουλευμένα ωστόσο αγγελία για βαφτισμένη «εθελοντική» εργασία δεν έχει ξαναυπάρξει.