Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη
 
Σοβαρά είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι έχοντας εκφράσει τη δυσφορία τους για τις περικοπές που έχουν υποστεί καθώς και τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και εξοπλισμό, αναζητούν λύσεις ώστε να μειώσουν τα καθημερινά έξοδα.
 
Υπό αυτό το πρίσμα, το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα αιτήματα αστυνομικών για τη δημιουργία λέσχης σίτισης όπου θα σιτίζονται με μειωμένες τιμές οι ένστολοι. Την άμεση λύση στην σίτιση των αστυνομικών ζητούν και οι συνδικαλιστικές ενώσεις κυρίως από περιοχές της επαρχίας, αλλά και την Αθήνα, στη δυτική Αττική. «Η ανάγκη για τέτοιες λέσχες προέκυψε καθώς αρκετοί αστυνομικοί διαμένουν σε μια περιοχή και εργάζονται σε άλλη, δεν μένουν με τις οικογένειες του και έχουν περιέλθει σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας. Για αυτό σκεφτήκαμε σαν λύση να έχουν και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πρόσβαση στις στρατιωτικές λέσχες» εξηγεί στο newpost ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος.
 
Το εν λόγω θέμα μάλιστα συζητήθηκε και στη χθεσινή συνάντηση της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. «Προτείναμε μεταξύ άλλων στον κ. Αβραμόπουλο να σιτίζονται και οι αστυνομικοί στις στρατιωτικές λέσχες. Ο υπουργός ήταν θετικός και η πρόσβαση αυτή στις λέσχες θα εξυπηρετήσει κυρίως τους ενστόλους μας που εργάζονται για παράδειγμα στα Γιάννενα, τη Βέροια και άλλες περιοχές της Επικράτειας» διευκρίνισε στο newpost ο κ. Φωτόπουλος.
 
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, για τα οικονομικά προβλήματα πολλών ανδρών του Σώματος έχει ενημερωθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα συσταθούν λέσχες σίτισης αστυνομικών και στην Αττική. «Για την εξυπηρέτηση των υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας έχουμε στόχο τη σίτιση σε λέσχες καταβάλλοντας έξι ευρώ τη μέρα για τα γεύματα. Ο κ. Δένδιας έχει πλάνο να δώσει εντολή για την σύσταση κέντρων σίτισης, ωστόσο εξαρτάται από το ποσοστό των εργαζομένων που θα δηλώσουν ενδιαφέρον για καθημερινή διατροφή σε τέτοια κέντρα. Εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας και εκτός Αττικής, παρά το ότι στην Αθήνα οι αστυνομικοί φαίνεται ότι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση, σε περιοχές όπως την Ημαθία και τη Δράμα όπου έχουμε λάβει πολλά παράπονα» προσθέτει.
 
Τέλος, η ΠΟΑΣΥ επιμένει στο πάγιο αίτημά της ότι βάσει αυτών των συνθηκών είναι αδιανόητο να προκύψουν και νέες περικοπές στους μισθούς της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για τα ειδικά μισθολόγια. «Δεν  θα επιτρέψουμε άλλες περικοπές και δεν ζητάμε κάτι παραπάνω από την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας από την Πολιτεία» καταλήγει ο κ. Φωτόπουλος.