Τις επόμενες ημέρες ξεκινά το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο του βιολογικού καθαρισμού του δήμου Ευρώτα, που θα συνδέσει το αποχετευτικό σύστημα της πόλης της Σκάλας και της κωμόπολης του Βλαχιώτη Λακωνίας, ανακουφίζοντας, τόσο την καθημερινότητα των πλέον των 10.000 πολιτών, όσο και το περιβάλλον. Σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση με τον εργολάβο του έργου, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκατασταθεί για την έναρξη των εργασιών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε τέσσερα εκατ. ευρώ, και σε συνδυασμό με τα αποχετευτικά έργα Σκάλας και Βλαχιώτη, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες της περιοχής να έχουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στην καθημερινότητά τους.

Ο δήμαρχος Ευρώτα, Γιάννης Γρυπιώτης, δήλωσε κατά την υπογραφή του συμφωνητικού με τον ανάδοχο του έργου: «Σήμερα ο δήμος Ευρώτα κάνει ένα ακόμα βήμα προς το μέλλον. Με τη σημερινή εξέλιξη βάζουμε τη σφραγίδα σε ένα έργο, που ήταν πάγιο αίτημα για όλους τους κατοίκους της περιοχής και αναμφισβήτητα θα ανακουφίσει την καθημερινότητα όλων μας, όπως επίσης θα δώσει και την προστασία που τόσο χρειάζεται το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον». «Ο δήμος Ευρώτα με καθημερινό αγώνα δίνει τη μάχη του για να δώσει σε όλους τους πολίτες του την ποιότητα ζωής που τους αξίζει» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Γρυπιώτης υπογράμμισε πως ο δήμος προχωρά, με γρήγορους ρυθμούς, τις μελέτες για την υποβολή των προτάσεων έργων επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς Γλυκόβρυσης - Αγίου Ιωάννη, Κροκκεών - Δαφνίου, Νιάτων - Απιδιάς - Αγίου Δημητρίου, Στεφανιάς και Βρονταμά.