Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 58χρονος, ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 65χρονου, για τα αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας περί οργάνωσης αγοράς πετρελαιοειδών και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας καταγγέλθηκε ότι το συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων εμπορεύεται φιάλες υγραερίου, που εμφιαλώθηκαν παράνομα με το λογότυπο της συγκεκριμένης εταιρείας, προκειμένου να πωλούνται στους πελάτες ως αυθεντικές.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί  διενήργησαν έρευνα στο προαναφερόμενο πρατήριο υγρών καυσίμων, κατά την οποία βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του πρατηρίου, καθώς και στο Ι.Χ. φορτηγό του ιδιοκτήτη και κατασχέθηκαν:

-963 φιάλες υγραερίου, διαφόρων χωρητικοτήτων, οι οποίες σφραγίστηκαν με πλαστικά πώματα ασφαλείας και συρρικνωτικές μεμβράνες με το λογότυπο επώνυμης εταιρείας,

-112 πλαστικά πώματα ασφαλείας, με το λογότυπο επώνυμης εταιρείας

-2 ηλεκτρικά σεσουάρ μαλλιών, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την συρρίκνωση και προσαρμογή των μεμβρανών στα πώματα ασφαλείας,

-1 παραποιημένος - πλαστός συρρικνωτής μεμβράνης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω φιάλες εμφιαλώθηκαν παράνομα προχθές (27-11-2013) σε εγκαταστάσεις εταιρείας εμφιάλωσης υγραερίου στη Λαμία, ιδιοκτησίας του 65χρονου ημεδαπού.

Οι φιάλες υγραερίου αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της επώνυμης εταιρείας πετρελαιοειδών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.