Για «δυσλειτουργίες» στα συμβούλια των ΑΕΙ, που εποπτεύουν τα πεπραγμένα των διοικήσεων των ιδρυμάτων, έκανε λόγο σε συνέντευξη τύπου στην Κοζάνη, ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Βέργαδος, αναφερόμενος σε «προβλήματα που είναι ευθύνη της κεντρικής διοίκησης», τα οποία κοινοποίησε με ανοιχτή επιστολή του στον υπουργό Παιδείας.

«Υπάρχουν, ασφαλώς, ασάφειες στο πλαίσιο λειτουργίας των δύο κορυφαίων οργάνων των ιδρυμάτων που μπορούν να εκληφθούν ως «γκρίζες ζώνες» τόνισε ο κ. Βέργαδος.

Για το Συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας τόνισε χαρακτηριστικά την ανυπαρξία πρόβλεψης αντικατάσταση τριών εκ των έντεκα μελών του (που παραιτήθηκαν για να εκλεγούν στα όργανα του ΤΕΙ), με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η διαδικασία ορισμού καταλόγου και επιλογής από αυτόν, δύο εκ των πέντε υποψηφίων διευθυντών (κοσμητόρων) της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας. Σημείωσε, ότι ο αριθμός των οκτώ εναπομεινάντων μελών του συμβουλίου πλέον «μετά βίας επαρκεί για την λήψη απόφασης επί θεμάτων για τα οποία απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 2/3».

Ο κ. Βέργαδος τόνισε επίσης ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί η πρόβλεψη για «κατ' αποκοπή αποζημίωση» του προέδρου και των μελών του συμβουλίου, εκτός έδρας, κ.α.

TAGS