Χάος εξακολουθεί να επικρατεί στην Παιδεία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το ΕΜΠ να παραμένουν κλειστά για δωδέκατη συνεχόμενη εβδομάδα εξαιτίας της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.

Οι φοιτητές παραμένουν «όμηροι» και το εξάμηνο παραμένει άγνωστο εάν θα χαθεί ή όχι. 

Ο υπουργός παιδείας κάλεσε χθες τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Πελεγρίνη να ανοίξει άμεσα το Καποδιστριακό, με τον κ.Αρβανιτόπουλο να εμφανίζεται έτοιμος να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος και αν χρειαστεί να παραπέμψει τον Πελεγρίνη σε πειθαρχικό συμβούλιο.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε από τον κ. Πελεγρίνη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες, να καλέσει τους διοικητικούς να προσέλθουν στην εργασία τους, ενώ του υπογράμμισε την ευθύνη για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Ιδρύματος, όπως έχουν πράξει από τον Οκτώβριο οι συνάδελφοί του, πρυτάνεις. 

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Σακκάτος, δήλωσε, το απόγευμα της Παρασκευής, ότι την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση Αρβανιτόπουλου για την αναδιάρθρωση του διοικητικού προσωπικού.

Ταυτόχρονα, σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, υπάρχει πρόθεση εκ μέρους του υπουργείου να μη χάσει κανείς της δουλειά του.

Οι θέσεις του υπουργείου θα μεταφερθούν στη γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα.