Τρίκαλα: «Παραδοσιακές γεύσεις του δωδεκαημέρου» από δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους

Τρίκαλα: «Παραδοσιακές γεύσεις του δωδεκαημέρου» από δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους

Γευστικές μνήμες του παρελθόντος, όπως «χριστόψωμο», «κόλιντρες», «κουραμπιέδες με λίπα», «σαρμάδες», «κρεατόπιτα», «μπουρίκα», ξύπνησαν σήμερα δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού Τρικάλων, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας του δωδεκαημέρου και ενόψει των εορτών, με θέμα «Παραδοσιακές γεύσεις του δωδεκαημέρου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, με τη συμμετοχή εκατοντάδων τρικαλινών, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Το θέμα της εκδήλωσης αφορούσε στην παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών εορταστικών συνταγών, καθώς και τον τρόπο παρασκευής αυτών. Οι σύλλογοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και ύστερα από μεθοδική προετοιμασία παρουσίασαν εικόνες, χρώματα και αρώματα που ξύπνησαν «γευστικές μνήμες» του παρελθόντος.

Μάλιστα διανεμήθηκε και ειδικό έντυπο με παραδοσιακές συνταγές του δωδεκαημέρου, που παραχώρησαν οι σύλλογοι. Το κοινό μετά το πέρας της εκδήλωσης, η οποία περιελάμβανε χορούς και τραγούδια είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα εδέσματα. Η εκδήλωση καθ’όλη τη διάρκεια πλαισιώθηκε από παρουσίαση παραδοσιακών καλάντων, χορών και δρωμένων από τους πολιτιστικούς συλλόγους με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο