Συγκέντρωση πραγματοποίησε στο Σύνταγμα η Χρυσή Αυγή το απόγευμα του Σαββάτου ενώ σε απόσταση αναπνοής έκαναν πορεία αντιφασιστικές οργανώσεις με αποτέλεσμα το κέντρο της Αθήνας να είναι υπό αστυνομικό κλοιό. 

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής και πριν τις ομιλίες από τα μεγάφωνα ακούγονταν «Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου» από τη φωνή του Νότη Σφακιανάκη. 

Ανάμεσά στους συγκεντρωμένους και αρκετοί βουλευτές του κόμματος όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, η Ελένη Ζαρούλια και ο Νίκος Μίχος. Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης και η Ελένη Ζαρούλια εκφώνησαν και ομιλίες.

Νωρίτερα, χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν κινήσεις και παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και οργανώσεις μεταναστών στα Προπύλαια.

Οι διαδηλωτές, παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας, πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Πανεπιστημίου και εν συνεχεία έσω της οδού Σταδίου έφτασαν στη συμβολή με την οδό Αμερικής.

Εκεί είχαν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και απαγόρευσαν να συνεχίζουν πρός το Σύνταγμα.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν και φώναξαν συνθήματα και μέσω της οδού Αμερικής επέστρεψαν στα Προπύλαια όπου ολοκλήρωσαν το συλλαλητήριο.