current views are: 1

2 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση04:53

Μία νεκρή από τις πλημμύρες στο Άργος – Εικόνες καταστροφής στην Πελοπόννησο

Νεκρή ανασύρθηκε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής μία 55χρονη στο Άργος κατά την άντληση υδάτων από υπόγειο. 

Δημοσίευση 04:53’
αρθρο-newpost

Νεκρή ανασύρθηκε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής μία 55χρονη στο Άργος κατά την άντληση υδάτων από υπόγειο. 

Νεκρή ανασύρθηκε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής μία 55χρονη γυναίκα στο Άργος κατά τη διάρκεια άντλησης υδάτων από υπόγειο. Η άτυχη 55χρονη πνίγηκε από τα ορμητικά νερά που μπήκαν στο υπόγειο διαμέρισμά της στη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης, που προκάλεσε την υπερχείλιση δύο ξεροπόταμων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ορμή και η πίεση του νερού ήταν τέτοια, που έσπασε ένα τοιχίο και το νερό εισέβαλε στο υπόγειο διαμέρισμα. Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν για την απάντληση των υδάτων από το υπόγειο διαμέρισμα ολόκληρη τη νύχτα και μόνο τα ξημερώματα εντόπισαν τη νεκρή γυναίκα, σερβικής καταγωγής.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o δήμαρχος του Άργους, Δημήτρης Καμπόσοςτο Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκανε λόγο για εκτεταμένες ζημιές σε όλο το δήμο Άργους – Μυκηνών.

Απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς την Πολιτεία για βοήθεια. «Να σταματήσει αυτό το παράλυτο κράτος να σφυρίζει αδιάφορα. Το Άργος έχει χτυπηθεί βάναυσα. Το κράτος πρέπει να βοηθήσει», είπε.

Εν τω μεταξύ σοβαρά προβλήματα σε περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και στην υπόλοιπη χώρα προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες.

Από το Σάββατο χιονίζει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου, αλλά και βόρεια της χώρας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία σε αρκετές περιοχές να διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η κακοκαιρία σάρωσε την Πελοπόννησο

Ολονύχτια μάχη έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες που έφτασαν απ’ όλη την Πελοπόννησο και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας στην πόλη του Άργους, προκειμένου να διασώσουν πολίτες και τις περιουσίες τους από τα ορμητικά νερά δύο ξεροπόταμων, που υπερχείλισαν και ανέβασαν τη στάθμη του νερού στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης, κυρίως στις ανατολικές συνοικίες.

Για αρκετές ώρες η πόλη ήταν αποκομμένη λόγω των πλημμυρών, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν πολλές περιοχές της επαρχίας Άργους, από τα ορεινά, όπως είναι η Καρυά και τα Σπανέικα, μέχρι τα πεδινά, στη Νέα Κίο, το Κεφαλάρι, το Σκαφιδάκι, τους Μύλους και την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, τόσο το βράδυ, όσο και τώρα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.

Τα φαινόμενα έχουν κοπάσει σήμερα το πρωί και συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων, ενώ σε λίγο φτάνει και ενίσχυση με μηχανικά μέσα από στρατιωτικά μηχανήματα της μονάδας Μηχανικού στο Λουτράκι, προκειμένου να ενισχύσουν τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας.

Πλημμύρες όμως είχαμε τη νύχτα τόσο στο Κιάτο, όσο και στην Κόρινθο, από την έντονη βροχόπτωση. Στο Κιάτο οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από τα σπίτια τους ξεπέρασαν τις 100 και στη Κόρινθο έφτασαν τις 30, ενώ για αρκετές ώρες θα συνεχιστεί η άντληση των υδάτων.

Στην Κυπαρισσία έχουν υποχωρήσει τα νερά και δεν υφίσταται πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία και στην περιοχή της Κυνουρίας, όπου για προληπτικούς λόγους,με απόφαση των δημάρχων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, τα σχολεία είναι σήμερα κλειστά.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στον κάμπο του Λεωνιδίου και στην περιοχή Λάκκος, όπου πλημμύρισαν τα περιβόλια και καλλιέργειες κηπευτικών.

Στη Βόρεια Κυνουρία υπάρχουν προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους στα χωριά ‘Αγιος Ανδρέας, Κορακοβούνι και Κούτρουφα, ενώ πέτρες έχουν πέσει και στο δρόμο Τρίπολης – ‘Αστρους.

Συνεργεία του δήμου βρίσκονται στα σημεία και εκτιμάται πως μέχρι το μεσημέρι τα προβλήματα θα έχουν επιδιορθωθεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, Μανόλη Σκαντζό, το σοβαρότερο πρόβλημα είναι τα σκουπίδια που έχουν ξεβράσει τα ποτάμια της Αργολίδας, στον Αργολικό κόλπο.

Οι ισχυρές καταιγίδες που εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο θα επηρεάσουν την Αττική, τη Βοιωτία, τμήμα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες.

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, Δευτέρα, με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Μάλιστα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα ρίξει αρκετό χιόνι, ενώ στο Αιγαίο θα σημειωθεί βαθμιαία επικράτηση θυελλωδών βοριάδων.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, με πρόσκαιρη βελτίωση αργότερα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς, όπου αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ και στο Σαρωνικό τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου, με πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, οι οποίοι μετά το απόγευμα θα ενισχυθούν βαθμιαία σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν, με εξαίρεση το Κεντρικό-ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων μέτριοι 4-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν.


σχετικα αρθρα