current views are: 1

2 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση09:57

Μετρούν τις «πληγές» τους στο Άργος – Νεκρή μία γυναίκα από τις πλημμύρες

Τις «πληγές» του μετρούν σήμερα οι κάτοικοι του Άργους που ήρθαν αντιμέτωποι από χτες αργά το βράδυ με την έντονη βροχόπτωση και τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Δημοσίευση 09:57’
αρθρο-newpost

Τις «πληγές» του μετρούν σήμερα οι κάτοικοι του Άργους που ήρθαν αντιμέτωποι από χτες αργά το βράδυ με την έντονη βροχόπτωση και τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Τις «πληγές» του μετρούν σήμερα οι κάτοικοι του Άργους που ήρθαν αντιμέτωποι από χτες αργά το βράδυ με την έντονη βροχόπτωση και τα πλημμυρισμένα σπίτια τους. «Μέχρι τις 10 το πρωί βγάζαμε νερά από το κατάστημα με λάστιχα και κουβάδες για να λειτουργήσουμε. Σχεδόν όλα τα σπίτια στην οδό Χατζή και την Φείδωνος είναι πλημμυρισμένα» εξηγεί στο newpost εργαζόμενη σε φούρνο κοντά στο σημείο που πνίγηκε η 55χρονη.

Η τραγική είδηση ότι μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από την πλημμύρα έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Άργους. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για μια ήσυχη γυναίκα. Η άτυχη Ροζίτα, όπως την φώναζαν, ανασύρθηκε νεκρή από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια άντλησης υδάτων από το υπόγειο στο οποίο διέμενε στην οδό Χατζή. Η 55χρονη σερβικής καταγωγής πνίγηκε από τα ορμητικά νερά που μπήκαν στο υπόγειο διαμέρισμά της στη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το νερό στο διαμέρισμα της γυναίκας έφτασε σχεδόν είκοσι πόντους από το ταβάνι και η ορμή του νερού ήταν τέτοια που έσπασε ο τοίχος του σπιτιού και σφήνωσε η πόρτα του δωματίου της εγκλωβίζοντάς την.

«Σήμερα είναι κάπως καλύτερη η κατάσταση στην περιοχή. Είμαστε όμως 30 ώρες άυπνοι αφού όλη τη νύχτα μαζεύαμε νερά με την Πυροσβεστική. Οι εικόνες ήταν τραγικές. Βλέπαμε παντού υπερχειλισμένα νερά και σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε να θρηνήσουμε μια χαμένη ζωή. Αυτή την ώρα, συσκεπτόμαστε για το πως θα επανέλθει η πόλη το συντομότερο» δήλωσε στο newpost ο δήμαρχος του Άργους, Δημήτρης Καμπόσος.

H σύσκεψη λαμβάνει χώρα στο δημαρχείο του Άργους με το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιάννη Ανδριανό και τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, του διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραχου Κωνσταντίνου Γιόβα, του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου, του δημάρχου ‘Αργους και υπηρεσιακών παραγόντων.

Υπενθυμίζεται ότι το Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο δήμαρχος επανέλαβε την θέση του ότι «Το Άργος έχει χτυπηθεί από την κακοκαιρία και το κράτος οφείλει να βοηθήσει». Την ίδια ώρα, το 7ο Νηπιαγωγείο Άργους, που βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο σπίτι της αδικοχαμένης γυναίκας λειτουργεί κανονικά σήμερα. Συνολικά η Πυροσβεστική στην περιοχή δέχθηκε 80 κλήσεις για άντληση υδάτων μέχρι τα ξημερώματα. 
 

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Πελοπόννησο

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, από κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα.

Στην Κορινθία, έχει διακοπεί, λόγω κατολισθήσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο που συνδέει το Ξυλόκαστρο με τα Καρυώτικα και οι οδηγοί κινούνται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Κλειστός μέχρι το μεσημέρι ήταν ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου- Τρίπολης προς τη Νεμέα, λόγω καθίζησης και η κυκλοφορία, από και προς τη Νεμέα διεξάγεται μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας.

Στην Αργολίδα, λόγω κατολισθήσεων στο 15ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Άργους- Τρίπολης, στο ύψος του Αχλαδόκαμπου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω κατολίσθησης, στο 1,5 χλμ του δρόμου Στέρνας- Γυμνού και λόγω καθίζησης, στο 5,8 χλμ του επαρχιακού δρόμου Καπαρελίου- Λυρκείας. Η επικοινωνία με τα χωριά αυτά της ορεινής Αργολίδας διεξάγεται μέσω άλλων δευτερευόντων οδών.

Στη Λακωνία, πρόβλημα υπάρχει στο 15ο χλμ της εθνικής οδού Αρεόπολης- Καλαμάτας, όπου λόγω κατολισθήσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Τέλος, έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κατολισθήσεων, στο 1,5 χλμ της επαρχιακής οδού Άρνας- Πετρίνας και διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων oδών.

Σε όλους τους δρόμους υπάρχουν συνεργεία των δήμων και της περιφέρειας που επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.


σχετικα αρθρα