Τυλιγμένος με ένα κόκκινο σεντόνι ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι ο Πρύτανης – ηθοποιός, Θεοδόσης Πελεγρίνης, για να παρουσιάσει το θεατρικό του μονόπρακτο «Ιουλιανός», χθες το απόγευμα στο Παρίσι.

Η παράσταση ανέβηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης της ελληνικής κοινότητας Παρισιού και περιχώρων, Περιχώρων στο «Σπίτι της Ελλάδας» στην οδό Mesnil.

Η ιστορία -γραμμένη και ερμηνευμένη από τον ίδιο τον Πρύτανη- αφορά το δάσκαλο του νεαρού αυτοκράτορα Ιουλιανού, έναν ευνούχο, παλαίμαχο μέλος της βασιλικής αυλής.

Ο Ιουλιανός, θανάσιμα λαβωμένος από δόρυ στη μάχη εναντίον των Περσών, βρίσκεται ξαπλωμένος στην σκηνή του, κι ο δάσκαλός του, την ύστατη αυτή ώρα της ζωής του αυτοκράτορα, θέλει να του εκφράσει ένα παράπονό του. Απευθυνόμενος, στον Ιουλιανό, ο γηραιός ευνούχος αφηγείται ορόσημα της ζωής του που τον έδεσαν με τον αυτοκράτορα.

Περίπου πενήντα άτομα απόλαυσαν χθες το δράμα στο Παρίσι, την ώρα που το δράμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου συνεχίζεται για 14η εβδομάδα.

Σε στιγμιότυπα της ίδιας παράστασης, που είχε ανέβει στις αρχές του χρόνου στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, φαίνεται ο Πρύτανης στην σκηνή με τον κόκκινο μανδύα.

 

Στ.Κ.