current views are: 1

2 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:49

«Δεν είχαν ζητήσει ποτέ βοήθεια για να μην προκαλέσουν οίκτο»

Σιωπηλά και με αξιοπρέπεια γραφόταν το δράμα μιας 54χρονης γυναίκας από τη Σερβία και της 13χρονης κόρης της, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο χθες βράδυ από τις αναθυμιάσεις ενός μαγκαλιού, που έκαιγε μέσα στο διαμέρισμά τους στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης. Μητέρα και κόρη, ζούσαν…

Δημοσίευση 12:49’
αρθρο-newpost

Σιωπηλά και με αξιοπρέπεια γραφόταν το δράμα μιας 54χρονης γυναίκας από τη Σερβία και της 13χρονης κόρης της, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο χθες βράδυ από τις αναθυμιάσεις ενός μαγκαλιού, που έκαιγε μέσα στο διαμέρισμά τους στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης. Μητέρα και κόρη, ζούσαν…

Ρεπορτάζ : Σταυριανή Καραμανίδη

Σιωπηλά και με αξιοπρέπεια γραφόταν το δράμα μιας 54χρονης γυναίκας από τη Σερβία και της 13χρονης κόρης της, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο χθες βράδυ από τις αναθυμιάσεις ενός μαγκαλιού, που έκαιγε μέσα στο διαμέρισμά τους στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης.

Μητέρα και κόρη, ζούσαν το τελευταίο διάστημα χωρίς ρεύμα και το μαγκάλι ήταν το μοναδικό μέσο θέρμανσης στο σπίτι τους, αλλά από αξιοπρέπεια δεν είχαν μοιραστεί με κανέναν τις οικονομικές τους δυσκολίες.

«Δεν είχαν απευθυνθεί σε εμάς, δεν γνωρίζαμε καθόλου την περίπτωση», υποστηρίζει στο newpost η Βαλμπόνα Χυστούνα, μέλος της ΜΚΟ για την υποστήριξη των νέων «Άρσις».

Η γυναίκα δεν είχε ζητήσει ποτέ βοήθεια, ούτε από το δήμο της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ το δράμα είχε κρατηθεί κρυφό και στο σχολείο της μικρής.

«Γνωρίζαμε τη Σάρα από την πρώτη γυμνασίου που είχε έρθει στο σχολείο μας και η ίδια όπως και η μητέρα της, ήταν πάντα πολύ αξιοπρεπείς και καλοντυμένες, χωρίς να δίνουν δηλαδή την εντύπωση ότι είχαν οικονομικά προβλήματα και ζούσαν τόσο καιρό χωρίς ρεύμα. Κανείς δεν ήξερε, ούτε καν οι φίλες της», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του γυμνασίου, Αρχοντούλα Ανέστη.

Από περηφάνια, οι δύο γυναίκες, δεν είχαν αφήσει να εννοηθεί το παραμικρό ούτε και στους γείτονες. «Συναντιόμασταν τακτικά στην είσοδο της πολυκατοικίας. Ξέραμε ότι είναι κομμένο το ρεύμα τους, αλλά μας έλεγε ότι θα το πληρώσει, οπότε δεν είχαμε καταλάβει πόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα. Νομίζω ότι δεν ήθελε να την λυπηθούν», είπε στο newpost ένοικος της ίδιας πολυκατοικίας.

Η 54χρονη, που εργαζόταν περιστασιακά σε ταβέρνες, δεν είχε καταφέρει τους τελευταίους τρεις μήνες να βρει εργασία, με αποτέλεσμα να πουλά ημερολόγια για να ενισχύσει το εισόδημά της.

Ο μοναδικός άνθρωπος που γνώριζε κάποιες λεπτομέρειες για τις οικονομικές δυσκολίες των δύο γυναικών, ήταν ένας άνδρας που μένει στην ακριβώς απέναντι πολυκατοικία. Είναι ο άνθρωπος που άκουσε χθες βράδυ τις φωνές της 54χρονης και έσπευσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στην 13χρονη.

«Η Σάρα ήταν συμμαθήτρια με την κόρη μου, ερχόταν συχνά σπίτι μας και ήξερα ότι ετοιμάζονταν να γυρίσουν πίσω. Στη Σερβία έμενε η δεύτερη κόρη της 54χρονης ενώ έχει και έναν γιο που ζει στην Αθήνα», είπε ο ίδιος, συγκλονισμένος από την τραγωδία.


σχετικα αρθρα