Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Σπάρτης, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές, σε καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα στη Λακωνία, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά είκοσι εννέα περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Δράστες είναι πέντε Ρομά από 15 έως 24 ετών, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε, ότι η ομάδα των Ρομά, από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, ενώ από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 29 περιπτώσεις κλοπών που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Λακωνίας.

Συνολικά, από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις 4.000 ευρώ. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Ασφάλεια Σπάρτης, για το ενδεχόμενο συμμετοχής των συλληφθέντων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.