Τσουχτερό κρύο με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, που θα συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους που θα αγγίξουν τα 10 μποφόρ καθώς και χιόνια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη και την Τετάρτη.  

Χιονοπτώσεις αναμένονται αύριο στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας καθώς στα λευκά ενδέχεται να ντυθούν ακόμα και τα ορεινά της Κρήτης. 

Στην Αττική οι πρώτες νιφάδες θα πέσουν αρχικά στην Πάρνηθα ενώ το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσεις περαιτέρω πτώση κι έτσι προβλέπεται χιονόπτωση και στα βόρεια προάστια με υψόμετρο 600 μέτρων και πάνω ενώ χιονόνερο θα πέσει σε Άγιο Στέφανο, Δροσιά, Σταμάτα, Καπανδρίτι. 

Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται και στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μέτρα. 

Στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μέτρα. 

Σταδιακά από το απόγευμα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν αλλά οι θερμοκρασίες στα ανατολικά της χώρας θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα Βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί της Τετάρτης. 

Από την Τετάρτη οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν ωστόσο η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ από Πέμπτη σταδιακά θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία μέχρι και το Σάββατο. 
Από την Κυριακή αναμένεται νέο ψυχρό κύμα με βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από Βορρά προς Νότο. 
  
Αναλυτικά για σήμερα προβλέπεται: 

Μακεδονία, Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μετρά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 ως 6 βαθμούς Κελσίου.
 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και χιόνια αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μετρά. Καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στη νότια Πελοπόννησο.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 ως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.
 
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μετρα. Καταιγίδες πιθανώς ισχυρές θα εκδηλωθούν το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από το βράδυ στη Θεσσαλία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 6 ως 11 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στην Κρήτη καταιγίδες πιθανώς ισχυρές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 ως 16 βαθμούς Κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και πρόσκαιρα μέχρι 10 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 ως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Αττική
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στην Πάρνηθα και το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 ως 11 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Περαιτέρω πτώση το βράδυ.
 
Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μετρα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 ως 6 βαθμούς Κελσίου. Περαιτέρω πτώση το βράδυ.