Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου έχουν συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα σχολικοί φύλακες από την Αττική και την περιφέρεια, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα. Μάλιστα, αυτή την ώρα αντιπροσωπεία πέντε ατόμων συναντάται με τον υπουργό Δοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εκτός από τα ΜΑΤ και δυνάμεις της ομάδας Δέλτα βρέθηκαν έξω από το υπουργείο για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από το οδόστρωμα και να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.  Λίγο μετά τις 10 η αστυνομία πραγματοποίησε ακόμη τρεις προσαγωγές ατόμων που αντιστάθηκαν στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. H Βασιλίσσης Σοφίας και η Ηρώδου Αττικού δόθηκαν στην κυκλοφορία στις 11 το πρωί.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ  προχώρησαν νωρίτερα σε χρήση δακρυγόνων επιχειρώντας να απομακρύνουν τους 60 συγκεντρωμένους από τον δρόμο.

Ωστόσο, από τα χημικά δύο συγκεντρωμένοι λιποθύμησαν ενώ οι σχολικοί φύλακες φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Νωρίτερα, σε προσαγωγές σχολικών φυλάκων προχώρησε η αστυνομία, μετά την αιφνιδιαστική είσοδο εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, περίπου 18 από τους συγκεντρωμένους σχολικούς φύλακες μπήκαν στο υπουργείο και έφθασαν έως την ταράτσα.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που προχώρησε σε 9 προσαγωγές. Οι συγκεκριμένοι σχολικοί φύλακες βρίσκονται στη ΓΑΔΑ.