Οι σπαρακτικές φωνές της 54χρονης Ζόριτσα από το μπαλκόνι του σπιτιού της ηχούν ακόμα στη λαϊκή γειτονιά της Ξηροκρήνης.

Η Σάρα δεν έχει σφυγμό. Οι γείτονες σπεύδουν να βοηθήσουν το 13χρονο κορίτσι από τη Σερβία, αλλά είναι πολύ αργά. Το μονοξείδιο του άνθρακα έχει δηλητηριάσει κάθε της κύτταρο και ήταν ήδη νεκρή δύο ώρες, πριν τη βρει η μητέρα της πεσμένη στο πάτωμα ανάμεσα σε δύο ντιβάνια, θα πει αργότερα ο ιατροδικαστής. Στην ψησταριά-μαγκάλι δίπλα της τα κάρβουνα μισόκαιγαν ακόμα.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η τραγωδία βύθισε στη θλίψη τη μικρή κοινωνία και αποκάλυψε το δράμα που βίωνε η οικογένεια, λόγω των πιεστικών οικονομικών προβλημάτων που έκρυβε καλά πίσω από τους τέσσερις τοίχους του μικρού διαμερίσματος, όπου είχε μετακομίσει το καλοκαίρι.

Το ρεύμα είχε κοπεί από τον Σεπτέμβριο, λόγω μεγάλου χρέους από απλήρωτους λογαριασμούς που είχε αφήσει ο προηγούμενος ενοικιαστής, επίσης Σέρβος, όπως είπε ο 25χρονος αδελφός του θύματος, που έφτασε εσπευσμένα από την Αθήνα. Η μητέρα του είχε καιρό να κάνει μεροκάματο. Πατέρας δεν υπάρχει, καθώς πέθανε μετά τον χωρισμό του, και η 54χρονη Ζόριτσα έπρεπε να παλέψει μόνη της.

Γείτονες που την ήξεραν με το όνομα «Ζωή» ανέφεραν πως δεν ζήτησε ποτέ βοήθεια από κανέναν. Η αξιοπρέπειά της δεν της το επέτρεπε, όπως επιβεβαίωσε και η Α. Ανέστη, διευθύντρια του 12ου Γυμνασίου Ξηροκρήνης όπου πήγαινε η 13χρονη Σάρα, στη Β' Τάξη. Ούτε η Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως ούτε οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης βρήκαν κάποια αίτηση της οικογένειας για αρωγή.

Το βράδυ του Σαββάτου η μικρή ψησταριά από το μπαλκόνι μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος και η μάνα άναψε μερικά κάρβουνα για να «σπάσει» το κρύο, αφού δεν είχε άλλο μέσο θέρμανσης.

Όπως είπε μετά στους αστυνομικούς, κοιμήθηκαν μαζί με τη 13χρονη κόρη της όλη τη νύχτα, με την ψησταριά πίσω από τα κεφάλια τους, χωρίς να συμβεί τίποτα. Το κακό έγινε όμως την επόμενη μέρα. Τα κάρβουνα κρατήθηκαν αναμμένα και συνέχιζαν να δηλητηριάζουν σιγά σιγά τον μικρό χώρο.

Στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής, η μητέρα αισθάνθηκε αδιαθεσία και βγήκε από το σαλόνι. Πήγε στο μπάνιο και, σύμφωνα με οικεία της πρόσωπα, λιποθύμησε έξω απ' αυτό. Δυόμισι ώρες μετά, στις 11 το βράδυ, συνήλθε και επέστρεψε στο σαλόνι, όπου βρήκε νεκρή την κόρη της πεσμένη στο πάτωμα.