Πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν αυτή την ώρα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους στο πλαίσο της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην οδό Κοραή.

«Νέα χαράτσια στα φάρμακα, θεραπείες στο κρεβάτι του Προκρούστη, στα ΚΕΠΑ γίνεται κυριολεκτικά μακελειο, τα ειδικά σχολεία υπό διάλυση, τα κέντρα ειδικής αγωγής διώχνουν παιδιά επιβάλλοντας τροφεία, ενώ η κυβέρνηση τα αποχαρακτηρίζει από κέντρα εκπαίδευσης σε κέντρα στήριξης, υλοποιώντας τη βασική κατεύθυνση της Ε.Ε. για την ειδική αγωγή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

Σε μήνυμά του για τη σημερινή ημέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναδεικνύει την έλλειψη υποδομών για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Όπως αναφέρει, η Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ είναι το έναυσμα για να εστιάζουν κυβερνήσεις και κοινωνίες στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

«Στην πατρίδα μας», συνεχίζει ο κ. Παπούλιας, «μένουν πολλά να γίνουν ακόμη για να αποδειχθεί στην πράξη ο σεβασμός στους συμπολίτες μας που υποφέρουν από την έλλειψη υποδομών και ίσων ευκαιριών ίσως περισσότερο από τη φυσική αδυναμία την οποία συχνά υπερβαίνουν με τη δύναμη της θέλησης».

TAGS