Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισάμου από την πληροφορία ότι ένα αυτοκίνητο με δύο άτομα έχει ακινητοποιηθεί σε ρέμα που έχει "φουσκώσει" από τα ορμητικά νερά λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Το αυτοκίνητο έχει εγκλωβιστεί στην περιοχή του Άγ. Φώτη στα Φαλάσαρνα και αυτήν την ώρα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες προσεγγίζουν το σημείο για την επιχείρηση διάσωσης των δύο ατόμων.

Στο χωριό Ποταμίδα στην Κίσαμο,  δύο σπίτια τα οποία βρίσκονται κοντά σε ρέματα έχουν "απειληθεί" από τα νερά και  πυροσβεστικά οχήματα από τον σταθμό της Κισάμου μεταβαίνουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα δύο σπίτια δεν έχουν βεβαιωθεί πλημμύρες όμως οι ένοικοι, βλέποντας το ρέμα να "φουσκώνει" επικίνδυνα, ειδοποίησαν τις αρχές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει λάβει κλήσεις για να επέμβει σε Σταυρό, Μουζουρά και Αγυιά ενώ αυλές σπιτιών έχουν γίνει δέκτες της ροής των υδάτων, χωρίς σύμφωνα με πληροφορίες, να  προκληθούν εκτεταμένες ζημιές.

Επίσης στη Λ. Καζαντζάκη, στο Βαμβακόπουλου, φερτά υλικά στο οδόστρωμα προκάλεσαν μικρή αναστάτωση στην κυκλοφορία των οχημάτων. 

Συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΧ επενέβησαν άμεσα και απομάκρυναν τα αντικείμενα από το δρόμο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη η περιοχή της Κισάμου καθώς, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα σε όλο το επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο.

Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση στην περιοχή από τα Νοπήγια προς Καστέλι ενώ εκεί βρίσκεται ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης.

Η βροχόπτωση είναι συνεχής ενώ οι αρχές εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς ενημερώνοντας ότι η επικοινωνία με το Καστέλι γίνεται μόνο μέσω της νεας Εθνικής Οδού και με ιδιαίτερη προσοχή.