Δύο νέες συλλήψεις για κλοπές καλωδίων χαλκού πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών όταν σε έλεγχο που έκανε σε ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, στην Ηράκλεια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 50 κιλά καλώδια χαλκού, πέντε κιλά χαλκός και δέκα μεταχειρισμένοι συσσωρευτές αυτοκινήτων διαφόρων τύπων.

Οι συλληφθέντες 44 και 62 ετών αντίστοιχα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών με την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού από αντλιοστάσια, καθώς και από τους αντίστοιχους υφιστάμενους υποσταθμούς της ΔΕΔΔΗΕ στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Δήμου Βισαλτίας Σερρών, όταν μετά από έρευνες σε ΙΧ αυτοκίνητο, στο Πατρίκι, εντοπίστηκαν καλώδια χαλκού συνολικού μήκους 140 μέτρων.

O 39χρονος οδηγός του οχήματος, υπήκοος Βουλγαρίας, συνελήφθη και όπως ταυτοποιήθηκε μετά από προανακριτική έρευνα του Α.Τ. Νιγρίτας, ήταν ο ένας εκ των δραστών των προαναφερόμενων κλοπών.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ αναζητείται συνεργός του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς.