Στην ανάγκη να ζητηθεί ενίσχυση της αστυνομίας σε προσωπικό ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην πάταξη του παραεμπορίου, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης ιδιαίτερα κατά την περίοδο των γιορτών και στην αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών μετάλλων από τη βιομηχανική περιοχή (ΒΙΠΕΘ), κατέληξε η σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, υπό τον υπουργό Θεόδωρο Καράογλου.

«Θεωρώ ότι, σε συνεργασία όλοι οι φορείς, με την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής αστυνομίας θα πετύχουμε μια πολύ καλύτερη πόλη, μια πολύ δραστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, στο κέντρο της πόλης, τουλάχιστον για τις ημέρες των εορτών, έως ότου λυθεί το πρόβλημα οριστικά, που βέβαια η λύση του προβλήματος συνεπάγεται ενίσχυση της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης πρότεινε να ισχύσει δοκιμαστικά το μέτρο «μονά - ζυγά» για την περίοδο των γιορτών, πρόταση ωστόσο που δεν έγινε δεκτή. Πρόσθεσε ότι «από τις μετακινήσεις, με την κινητικότητα, ούτε ένας δημοτικός αστυνόμος από τη Θεσσαλονίκη, δεν ήρθε στην αστυνομία Θεσσαλονίκης». Σημείωσε ότι ελπίζει να λυθεί σύντομα και το θέμα των ταξί, με την οριστικοποίηση της συμφωνίας μιας πιάτσας ταξί στην οδό Καρόλου Ντηλ.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Γ. Ηλιάδης, σημείωσε ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις της αστυνομίας ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοί της για το παραεμπόριο, τουλάχιστον σε τρία σημεία του κέντρου, όπου διαπιστώνεται έντονο πρόβλημα. Τέλος, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Π. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «αποφασίστηκε η σύσταση μεικτών κλιμακίων προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους στους αποδέκτες των κλοπιμαίων (από επιχειρήσεις της ΒΙΠΕΘ), οι οποίοι τα χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή νέων προϊόντων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γ. Τσαμασλής, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Τρ. Κούκιος, ο δήμαρχος Δέλτα Γ. Γλώσσης, εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου, του εμπορικού επιμελητηρίου, κ.α.