Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα το Σάββατο -ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού- στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος απευθύνει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Στη σχετική ανακοίνωσή του τονίζει πως με τον προϋπολογισμό του 2014 συνεχίζεται για ένα ακόμη έτος η αντιλαϊκή πολιτική των περιοριστικών μέτρων, της σκληρής λιτότητας και της δραματικής μείωσης των κονδυλίων για την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.

Υποστήριζει ακόμη πως ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το εργατικό εισόδημα, να εξαφανίσουν κοινωνικούς τομείς και υπηρεσίες, να επιβάλουν ένα ληστρικό φορολογικό σύστημα, πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα λαϊκά στρώματα στην πλήρη φτωχοποίηση.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ότι το σύνολο των πρωτογενών δαπανών, αυτών που αφορούν σε Κοινωνική Ασφάλιση, Πρόνοια, μισθούς, συντάξεις κ.ά. διαμορφώνεται στα 41,9 δισ. ευρώ (από 44,8 δισ. ευρώ το 2013), με μείωση 6,4%. Επιπλέον, οι δαπάνες, για κοινωνικά επιδόματα, παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των ΟΤΑ, θα περικοπούν περαιτέρω κατά 3,1 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού Τομέα, τους άνεργους, τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους νέους και τους συνταξιούχους σε συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων μέσω της συγκρότησης ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας.

TAGS