Μη παραπομπή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του ιδρύματος, που συνεδρίασε σήμερα. 

Το ανώτατο διοικητικό όργανο του αρχαιότερου πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας μελέτησε το περιεχόμενο της επιστολής του υπουργού Παιδείας και το σκεπτικό της για την παραπομπή ή όχι του κ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και αποφάσισε πως δεν συντρέχει λόγος να τεθεί σε αργία.

Η σύγκλητος στην ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης ότι είναι αναρμόδια εκ του νόμου να αποφασίσει για το θέμα της παραπομπής του πρύτανη.

Για αυταρχισμό κατηγορεί τον Αρβανιτόπουλο ο Πελεγρίνης

Νωρίτερα, ο πρύτανης του Καποδιστριακού, μιλώντας σε εκδήλωση των διοικητικών υπαλλήλων κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για «αυταρχισμό». 

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης σημείωσε πως δεν περίμενε ότι θα διαρκούσε τόσο πολύ η απεργία, επισημαίνοντας ότι ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη με νέα λάθη.

«Νομίζει ότι όλα λήγουν με μια τροπολογία για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε σε αργία επειδή δεν απογράφησαν για να μοριοδοτηθουν», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Πελεγρίνης χαρακτήρισε το Συμβούλιο του Καποδιστριακού «πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο» που λειτουργεί υπέρ του υπουργού Παιδείας.

Επίσης, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ δήλωσε περήφανος για τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου, αναφέροντας ότι αισθάνεται «δέος» για την απεργία τους, αφού «δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους».

Καταλήγοντας, ο κ. Πελεγρίνης υπογράμμισε ότι προτιμά να προσπαθεί να πείσει τους φοιτητές του Πανεπιστημίου για διάφορα θέματα ή να τον προπηλακίζουν, «από ένα πανεπιστήμιο που να έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή».

Νέα απεργία στο ΕΜΠ

Έως την Παρασκευή αποφάσισαν να απεργήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, απόφαση που είναι πιθανό να αλλάξει, στη διάρκεια της αυριανής γενικής τους συνέλευσης, αν κρίνουν θετικά τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης της Ομοσπονδίας τους με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Στο ΕΜΠ πάντως άνοιξαν σήμερα δύο σχολές ακόμη, γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά λειτουργούν έξι από τις εννέα του ιδρύματος. 

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού θα συνεδριάσουν αύριο το πρωί στις 10, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.