Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στην Πελοπόννησο.

Κανονικά διεξάγεται την τελευταία ώρα η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης, όπου η κίνηση των οχημάτων γινόταν από αργά τη νύχτα με αλυσίδες.

Επίσης, αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία προς τα χωριά Κοσμάς, Καστάνιτσα, Άγιος Πέτρος και Άνω Δολιανά, στην Αρκαδία.

Στο μεταξύ, στο Άργος οι πολίτες και οι αγρότες μετρούν τις ζημιές που υπέστησαν από τη μεγάλη πλημμύρα, που μετέτρεψε σε λίμνη την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Σε εξέλιξη είναι το έργο της καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών, από τέσσερις επιτροπές. Πρόκειται για την επιτροπή καταγραφής ζημιών έργων και υποδομών, από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την επιτροπή καταγραφής ζημιών οικοσκευής από τον δήμο Άργους- Μυκηνών, την επιτροπή καταγραφής ζημιών αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα από τον ΕΛΓΑ και την επιτροπή καταγραφής ζημιών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως επισημαίνεται από τον δήμο Άργους, τα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια θα πιστοποιήσουν ποιες ακριβώς περιοχές είναι πληγείσες και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πολίτες. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πληγέντες, το γραφείο Πρωτοκόλλου του δήμου θα είναι σήμερα ανοικτό ως τις 19:00.