Ένταση επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά στο οποίο τέθηκε η λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και το ενδεχόμενο δημιουργίας εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην ίδια τοποθεσία. 

Ενημέρωση για το θέμα έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης - ΦοΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης, ο οποίος πριν από έναν μήνα, κατά τη διάρκεια σχετικής ημερίδας, είχε ζητήσει να ξεκινήσουν άμεσα, μέσω ΣΔΙΤ, οι διαδικασίες για τις μονάδες της Μαυροράχης και του Αγίου Αντωνίου, σχολιάζοντας ότι το ζήτημα της τεχνολογίας που θα εφαρμοστεί είναι ανοιχτό.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδράσεις για τη δημιουργία εργοστασίου καύσης ήταν έντονες και εκφράστηκαν από την πλευρά κατοίκων της περιοχής αλλά και εκπροσώπων 29 φορέων και συλλόγων. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή τάχθηκε κατά της κατασκευής και λειτουργίας εργοστασίου καύσης σκουπιδιών στη Μαυροράχη του Λαγκαδά και υπογράμμισε την ανάγκη σωστής λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Υπό αυτό το κλίμα ο κ. Γεράνης υπογράμμισε μεν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων που είναι αναγκαία για το νομό Θεσσαλονίκης, ωστόσο σχολίασε ότι η νομοθεσία του 2008 αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνει μονάδα καύσης σύμμεικτων απορριμμάτων στις δύο περιοχές της Μαυροράχης και του Αγίου Αντωνίου.