Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η σημερινή συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων στο πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από την οποία θα κριθεί η τύχη χιλιάδων φοιτητών και του εξαμήνου.

Οι εργαζόμενοι στο Μετσόβιο αποφάσισαν να απεργήσουν ως και στις σημερινές γενικές συνελεύσεις θα γίνει ενημέρωση για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον υπουργό Κωνστ. Αρβανιτόπουλο και θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε χθες στους διοικητικούς υπαλλήλους ότι δεν θα χάσουν τις δουλειές τους καθώς με την κινητικότητα θα εξασφαλίσουν άλλες θέσεις στις πανεπιστημιακές δομές. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, όπως ανέφεραν δεν έλαβαν από τον υπουργό τις εγγυήσεις που ζήτησαν.

Έκανε έκκληση επίσης να ανοίξουν τα πανεπιστήμια για να μην χαθεί το εξάμηνο. «Δημοσιοποίησα συγκεκριμένες προτάσεις, έκανα εξαντλητικό διάλογο και κάλεσα τις Πρυτανικές αρχές και τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων να υλοποιήσουμε σχέδια ενδοϊδρυματικής και διαϊδρυματικής κινητικότητας για τους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ορθολογική ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών στον δημόσιο τομέα» σημειώνει ο υπουργός Παιδείας είπε.

Προχωρά η παραπομπή Πελεγρίνη παρά το «όχι» της Συγκλήτου

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα χθες, ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε ανακοινώσει ότι η παραπομπή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών θα προχωρήσει παρά το «όχι» της Συγκλήτου.

Παρά την ομόφωνη απόφαση της 25μελους Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, ο υπουργός Παιδείας διαβίβασε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Σωτήρη Ρίζο την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Θεοδόση Πελεγρίνη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. 

Ο κ. Ρίζος θα ορίσει άμεσα τον εισηγητή, ο οποίος θα κάνει πρόταση για την παραπομπή ή όχι του κ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Εάν κριθεί ότι πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του πρύτανη, τότε θα γίνει η παραπομπή του οριστικά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών του ΔΕΠ.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Πελεγρίνη, τότε ο υπουργός Παιδείας έχει τη δυνατότητα να τον θέσει σε προσωρινή αργία.