ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη η οικογένεια του Παύλου Ψωμιάδη για την υπόθεση της Ασπίς

Δημοσίευση 5 Δεκεμβρίου 2013, 12:30 / Ανανεώθηκε 5 Δεκεμβρίου 2013, 12:42
Συνελήφθη η οικογένεια του Παύλου Ψωμιάδη για την υπόθεση της Ασπίς
Facebook Twitter Whatsapp

Συνελήφθησαν η σύζυγος, η κόρη και ο υιός του προσωρινά κρατούμενου και καταδικασμένου επιχειρηματία και επικεφαλής της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, Παύλου Ψωμιάδη, έπειτα από εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής διαφθοράς Χρ. Παπακώστας.

Συνελήφθησαν η σύζυγος, η κόρη και ο υιός του προσωρινά κρατούμενου και καταδικασμένου επιχειρηματία και επικεφαλής της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, Παύλου Ψωμιάδη, έπειτα από εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής διαφθοράς Χρ. Παπακώστας. 

Τα εντάλματα που εξέδωσε ο κ. Παπακώστας αφορούν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, απιστίας, υπεξαίρεσης, νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και συνέργειας στις παραπάνω πράξεις. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που χειρίζεται ο ανακριτής, η ζημία που προκλήθηκε από την υπόθεση της εταιρείας ΑΣΠΙΣ σε επενδυτές, αλλά και στο Δημόσιο εκτιμάται πως ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ. 

Ο Παύλος Ψωμιάδης εκτίει ποινή κάθειρξης 8 ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρω που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ κρατείται και για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ. 

Πρόσφατα, του επιβλήθηκε εκ νέου προσωρινή κράτηση για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ποσού 5,8 εκατομμύριων ευρώ για υπόθεση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας του, το 2000, τα οποία κατά την κατηγορία κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό του. 

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια.