Διαστάσεις επιδημίας παίρνουν οι φωτιές σε σπίτια που δεν έχουν ρεύμα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό σε διάστημα μίας εβδομάδας. Ένα κερί έμελλε να είναι η αιτία να χαθεί ολόκληρο το νοικοκυριό μιας οικογένειας στην Κάτω Τούμπα από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ.

Ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα έγιναν στάχτη μέσα 35 λεπτά. Μια γυναίκα 40 - 50 ετών άναψε ένα κερί για φωτισμό όπως είπε στους Πυροσβέστες με αποτέλεσμα να λαμπαδιάσει το διαμέρισμα της που βρίσκεται σε 4ο όροφο πολυκατοικίας στην Κάτω Τούμπα.

Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα με 12 άνδρες. Και σε αυτή τη περίπτωση όπως είπε η ένοικος στους Πυροσβέστες, η οποία κατάφερε να βγει από το διαμέρισμα και να καλέσει σε βοήθεια, δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα καθώς ήταν κομμένο.

Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα πυρκαγιάς σε κατοικία με κομμένο ρεύμα στη Θεσσαλονίκη.

Προηγήθηκε ο θάνατος της 13χρονης Σάρας από τη Σερβία, που ζούσε με την 54χρονη μητέρα της σε δώμα πολυκατοικίας στην Ξηροκρήνη, από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα που προκλήθηκε από αναμμένο μαγκάλι, καθώς και η φωτιά που προκλήθηκε -πιθανότατα από κερί- σε σπίτι στο Κορδελιό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει μια οικογένεια.