Σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία που άρχισε από τα Προπύλαια και κατευθύνεται προς τη Βουλή στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια το 2008, σε ηλικία 15 ετών, από σφαίρα αστυνομικού. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από το πρωί στο σημείο.

Αυτή την ώρα, αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει δεκάδες μαθητές έξω από τα Προπύλαια και τους αφήνουν έπειτα από έλεγχο να αποχωρήσουν ένας ένας. Στο σημείο έχει σπεύσει και ασθενοφόρο καθώς μαθητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά.

Να σημειωθεί ότι ένταση καραγράφηκε στις 2 το μεσημέρι στα Προπύλαια μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών με τους δεύτερους να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης. Αψιμαχίες εκτυλίσσονται και στην Κοραή μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Η ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα προχώρησε σε προσαγωγές.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ένταση προκλήθηκε νωρίτερα όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε δύο άνδρες της Τροχαίας που ρύθμιζαν εκείνη την ώρα την κυκλοφορία χωρίς τα τραυματιστεί κανείς, ενώ άλλη ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες προς τους αστυνομικούς κοντά στο Σύνταγμα. 

Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός» είναι κλειστοί από το πρωί.

Συγκέντρωση μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο έχει προγραμματιστεί στο ίδιο σημείο και στις 18:00.