Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών είναι σημειώθηκαν στα στενά και στην πλατεία των Εξαρχείων, μετά την πορεία για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδες ατόμων πέταξαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών.

Κατά την πορεία και τα επεισόδια, συνελήφθησαν επτά άτομα, τρία εκ των οποίων στα Εξάρχεια. 

Προσήχθησαν συνολικά 136 άτομα, εκ των οποίων τα 84 από την περιοχή των Εξαρχείων.

Λίγο μετά τις 20.00 άνοιξαν και οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός», οι οποίοι ήταν κλειστοί με εντολή της αστυνομίας.

Μαζικές πορείες το μεσημέρι και το απόγευμα

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η απογευματινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 4.000 άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση στα Προπύλαια.

Το μεσημέρι ένταση προκλήθηκε στη διάρκεια της πορείας των μαθητών, στο κέντρο της Αθήνας, όταν άγνωστοι, επιτέθηκαν στον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών τον οποίο γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν ελαφρά στο πρόσωπο.

Η ίδια ομάδα αγνώστων που παρεισέφρυσε στην πορεία των μαθητών πέταξε προς τις αστυνομικές δυνάμεις μπουκάλια, πέτρες και νεράντζια, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 55 προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ συνελήφθησαν άλλοι 10 για επιθέσεις κατά αστυνομικών, φθορές και άλλα αδικήματα.

Από τις επιθέσεις των αγνώστων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Κατά την αποχώρηση τους από το χώρο των Προπυλαίων οι άγνωστοι εγκατέλειψαν στο σημείο βόμβες μολότοφ, στυλιάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες και κράνη, τα οποία κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η αστυνομία επέτρεψε τελικά να συνεχιστεί το υπόλοιπο κομμάτι της πορείας αλλά μια ομάδα περίπου 100 μαθητών και φοιτητών παρέμειναν μπροστά στο μέγαρο της πρυτανείας στα Προπύλαια, με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Μικροένταση σημειώθηκε και στο Αιγάλεω όταν αγνωστοι πέταξαν μια βόμβα μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις σε απόσταση 100 μέτρων από το τοπικό αστυνομικό τμήμα και κοντά στον σταθμό του μετρό Αιγάλεω.