Πανδικαστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την 11η Δεκεμβρίου 2013, στις 13:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, επί της Λ. Αλεξάνδρας και Δέγλερη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των έξι δικαστικών Ενώσεων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της συγκέντρωσης: 

«1) Θα εκτεθούν οι συνέπειες που προκύπτουν από την ολιγωρία και ανικανότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα χρόνια προβλήματα που αφορούν: α) την οργάνωση και εκσυγχρονισμό της δικαστικής λειτουργίας, β) την αναβάθμιση των απαράδεκτων και αναχρονιστικών συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης, που χαρακτηρίζονται από τριτοκοσμικές κτιριακές υποδομές, έλλειψη μηχανοργάνωσης, γραμματειακής υποστήριξης και υλικοτεχνικών μέσων και γ) τη διόγκωση της δικαστηριακής ύλης και την καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης.

2) Θα αναδειχθούν: α) Η έλλειψη ευαισθησίας και μιας νέας οπτικής εκ μέρους της Πολιτείας, η οποία επί δεκαετίες αγνοεί εσκεμμένα τα χρόνια προβλήματα της δικαστικής λειτουργίας, τα οποία παραμένουν άλυτα παρά τις επίσημες κατά καιρούς διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου. β) Οι θεσμικά μη ανεκτές συμπεριφορές της πολιτικής εξουσίας που προσποιείται συνέχεια ότι σέβεται την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης, χωρίς να λαμβάνει και τα αναγκαία μέτρα για την κατοχύρωσή της».

Στη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των Δικηγορικών Συλλόγων κ.ά.