Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στην περιοχή του Αμαρουσίου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, τρειςαλλοδαποί, Σέρβοι υπήκοοι, ηλικίας 22, 24 και 26 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας απρόκλητων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και παραβάσεις των Νόμων «περί φωτοβολίδων» και «καταπολέμησης της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».

Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα πριν την έναρξη αγώνα καλαθοσφαίρισης για την διοργάνωση της EUROLEAGUE , που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ο.Α.Κ.Α, ομάδα διακοσίων περίπου οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας, κινούμενη με τους συρμούς του τρένου, αποβιβάστηκε στο σταθμό του Η.Σ.Α.Π. Νερατζιώτισσα με σκοπό να μεταβεί στο γήπεδο. Οι αστυνομικές δυνάμεις που μετέβησαν στο σημείο, προκειμένου να τους ελέγξουν, εντόπισαν σε διάφορα σημεία του σταθμού τέσσερις σάκους που περιείχαν:

  • Σαράντα τρία ξύλινα κοντάρια μήκους ενός μέτρου έκαστο
  • Είκοσι εννέα πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπ
  • Δέκα φωτοβολίδες χειρός και
  • Ένα μεταλλικό κόφτη

Η παραπάνω ομάδα φιλάθλων απέρριψε επίσης σε άλλα σημεία:

  • Δέκα οκτώ φωτοβολίδες χειρός και
  • Δέκα τρία μεταλλικά γκλοπ

Κατά τη διαδρομή προς το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, ομάδα διακοσίων περίπου ατόμων επιτέθηκε στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας και στους αστυνομικούς που τους επιτηρούσαν. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν και προσήγαγαν στο Α.Τ. Αμαρουσίου συνολικά εκατόν ενενήντα εννέα οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, οι οποίοι παρέμειναν εκεί μέχρι την λήξη του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής συνελήφθησαν οι τρείς αλλοδαποί, για επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών και κατοχή φωτοβολίδων.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.