current views are: 2

8 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση16:05

Koσμοσυρροή για τα προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στην Ξάνθη

Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί της Κυριακής στη διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Ξάνθη, έξω από το γήπεδο του ΑΟΞ.

Δημοσίευση 16:05’
αρθρο-newpost

Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί της Κυριακής στη διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Ξάνθη, έξω από το γήπεδο του ΑΟΞ.

Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί της Κυριακής στη διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Ξάνθη, έξω από το γήπεδο του ΑΟΞ.

Σύμφωνα με το thrakitoday.gr η συμμετοχή των καταναλωτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ επί της οδού Βασ. Σοφίας δημιουργήθηκε ένα κυκλοφοριακό «έμφραγμα», με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μετ’ εμποδίων.

Από νωρίς το πρωί και πριν καλά, καλά ξεκινήσει η διάθεση των προϊόντων ο κόσμος άρχισε να συρρέει, περιμένοντας να προμηθευτεί τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσης απευθείας από τους παραγωγούς. 

Το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» στην περιοχή αποτελεί πρωτοβουλία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης, ενώ οι παραγγελίες γίνονται αρχικά μέσω του διαδικτύου, όπου οι καταναλωτές συμπληρώνοντας μια ηλεκτρονική φόρμα επιλέγουν τα προϊόντα που επιθυμούν να αγοράσουν, ωστόσο αγορές πραγματοποιούνται και κατά τη διάρκεια της διάθεσης, αμέσως μετά την εξυπηρέτηση των παραγγελιών. 

Την Κυριακή τόσο τοπικοί παραγωγοί, όσο και παραγωγοί από άλλες περιοχές, έστησαν για ακόμη μια φορά την υπαίθρια «λαϊκή αγορά» τους, απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ, στον χώρο όπου σταθμεύουν συνήθως τα τουριστικά λεωφορεία, διαθέτοντας αλεύρι, πατάτες, κρεμμύδια, φρούτα, μέλι αλλά και ήδη οικιακής χρήσης όπως χαρτικά. Για πρώτη φορά μάλιστα οι καταναλωτές μπορούσα να αγοράσουν και φρέσκα ψάρια, από τον τοπικό Αλιευτικό Συνεταιρισμό της Βιστωνίδας. 

Οι τιμές των προϊόντων εκτιμάται πως κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν διαφέρουν καθόλου από τις τιμές που μπορεί κανείς να βρει στην αγορά.


σχετικα αρθρα