Παρά τη συνέχιση της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανοίγει σήμερα η Νομική Σχολή του Ιδρύματος, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της, καθηγητής Θ. Φορτσάκης.

«Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2013-2014 αρχίζουν τη Δευτέρα 9-12-2013 σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το απεργιακό μέτωπο, ωστόσο, εμφανίζεται διασπασμένο καθώς η πλειοψηφούσα παράταξη του Δ.Σ. του συλλόγου των υπαλλήλων τάσσεται υπέρ της αναστολής της απεργίας και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με ανοικτό το Πανεπιστήμιο.

Κανονικά τα μαθήματα και στο ΕΜΠ

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει από σήμερα και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Θα πραγματοποιήσουν, ωστόσο, νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη με αντικείμενο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απέναντί τους.

Ενώπιον του εισαγγελέα ο Θ. Πελεγρίνης

Εν τω μεταξύ, ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης καλείται σήμερα, με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος, ενώπιον του εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα για τη μη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν στοιχειοθετούνται κατηγορίες σε βάρος του πρύτανη για να του ασκήσει ποινική δίωξη ή αν ο φάκελος θα τεθεί στο αρχείο.

Η κλήση γίνεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από αναφορά που είχε υποβάλει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενώ με την έρευνα συσχετίστηκε και ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ στην οποία καταλογίζονται ευθύνες στον πρύτανη για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο.