Από το εξαθλιωμένο ημερομίσθιό τους θα πληρώσουν δέκα εργαζόμενοι σε βιοτεχνία στη Σητεία το πρόστιμο που επέβαλε η επιθεώρηση εργασίας στον εργοδότη τους, γιατί απασχολούσε δύο ανασφάλιστες εργαζόμενες. 

Η ανώνυμη καταγγελία εργαζόμενης στη βιοτεχνία, σύμφωνα με το protothema.gr φέρνει στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στις «Μανωλάδες» της Ελλάδας του μνημονίου.

«Μας βρίζουν, μας χτυπάνε, μας καίνε και μας βάζουν να πλένουμε τα ρούχα τους» καταγγέλλει η εργαζόμενη, η οποία αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στη βιοτεχνία.

Σύμφωνα με το protothema.gr, o προϊστάμενος της επιθεώρησης εργασίας Λασιθίου, κ. Γιάννης Μαυροειδής, που έσπευσε για έλεγχο στη βιοτεχνία, κάνει λόγο για τα παράθυρα του νόμου που χρησιμοποιούν οι εργοδότες για να καλύψουν τις αυθαιρεσίες τους, αλλά και για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν οι επιθεωρητές, διανύοντας 200 χλμ κάθε μέρα, για να ελέγξουν τις επιχειρήσεις στο νομό τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Μαυροειδής στέλνει μήνυμα στον υπουργό Εργασίας να τροποποιήσει το νόμο του μνημονίου, που προβλέπει 48ωρη περίοδο χάριτος, ώστε να μπορούν να επιβάλουν πρόστιμο και για άλλες παραβάσεις, πλην της αδήλωτης εργασίας.