current views are: 1

9 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:50

Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια μέχρι και στην Αττική (Αναλυτικοί χάρτες)

Μια ψυχρή αέρια μάζα που μετακινείται από τη Ρωσία θα επηρεάσει τα καιρικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά της χώρας. 

Δημοσίευση 12:50’
αρθρο-newpost

Μια ψυχρή αέρια μάζα που μετακινείται από τη Ρωσία θα επηρεάσει τα καιρικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά της χώρας. 

Ρεπορτάζ : Τιτίκα Ανουσάκη

Μια ψυχρή αέρια μάζα που μετακινείται από τη Ρωσία θα επηρεάσει τα καιρικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά της χώρας. Εντυπωσιακή θα είναι η μεταβολή του καιρού στην Αττική, από την Τρίτη, όπου το πρωί θα επικρατεί καλός καιρός με τη θερμοκρασία περίπου στις 12 βαθμούς για να κάνει «βουτιά» στους 2 βαθμούς από το απόγευμα και μετά. 

Το ψυχρό κύμα, που αρχικά προβλεπόταν πιο ισχυρό, θα επηρεάσει τα ανατολικά κυρίως της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους οι οποίοι την Τετάρτη θα φτάσουν πάλι τα 10 μποφόρ. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μιχάλη Σιούτα ο οποίος μίλησε στο newpost, στην Αττική από αύριο το απόγευμα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κατακόρυφη πτώση με το θερμόμετρο να κινείται γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι σαφώς χαμηλότερη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού ενώ νιφάδες χιονιού δεν αποκλείεται να πέσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας ακόμα και στα βόρεια του λεκανοπεδίου δηλαδή Γαλάτσι, Φιλαδέλφεια, Κυψέλη και βορειότερα από Χαλάνδρι, Ολυμπιακό Στάδιο, Μαρούσι και πάνω. 

Οι χιονοπτώσεις θα είναι ωστόσο ασθενείς και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που στην Αττική θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ, δεν αναμένεται χιονόστρωση. Καθ’ όλη την Τετάρτη η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα με το κρύο να είναι τσουχτερό ενώ βελτίωση πιθανόν να παρουσιαστεί την Πέμπτη, ωστόσο ενδέχεται να έρθει ένα νέο ψυχρό κύμα από την Παρασκευή. 

Ήλιος με δόντια την Τετάρτη σε όλη τη χώρα

Στην υπόλοιπη Ελλάδα στα Ανατολικά δηλαδή Μακεδονια, Θράκη, Ανατολική Στερεά, Εύβοια τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι και εκεί οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις ενώ δεν αποκλείεται ολικός παγετός να παρουσιαστεί σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. 

Παρόμοια η εικόνα και στην Ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου το κύμα θα επεκταθεί κυρίως την Τετάρτη. Θα σημειωθούν βροχές και χιονόνερο στις ημιορεινές περιοχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο. 

Γενική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη αν και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν στο σύνολο της χώρας ενώ δεν αποκλείεται νέα επιδείνωση από την Παρασκευή.  


σχετικα αρθρα