Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με δύο νέες 24ωρες απεργίες την Τρίτη και την Τετάρτη έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση που έλαβε νωρίτερα η ομοσπονδία διοικητικών υπαλλήλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία αναστέλλει τις απεργίες στα ΑΕΙ.

Η πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ του Συλλόγου εξέφρασε για μία ακόμα φορά τη διαφωνία της με την απόφαση, καθώς τάχθηκε υπέρ της αναστολής τής κινητοποίησης και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας, όπως αποφάσισε και η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων.

«Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση της Ομοσπονδίας, ζητάμε την απόσυρση της ΚΥΑ περί διαθεσιμότητας» δήλωσε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και της απεργιακής επιτροπής των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

«Διάλογος μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των δικών μας προτάσεων» δήλωσε η Μαριλένα Λογοθέτη, μέλος της απεργιακής επιτροπής.

Στο μεταξύ, εντός των επόμενων ωρών, οι φοιτητές της Νομικής Σχολής αναμένεται να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε κατάληψη της Σχολής, ενώ από το πρωί δεν επιτρέπουν την είσοδο σε φοιτητές παρά την απόφαση του προέδρου να ανοίξει η Σχολή.

Κανονικά τα μαθήματα στο Πολυτεχνείο

Η κατάσταση στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι εντελώς διαφορετική, αφού οι διοικητικοί υπάλληλοι ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση, με το ίδρυμα να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς.

Ωστόσο, την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση με αντικείμενο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απέναντί τους.

Προθεσμία έλαβε ο Πελεγρίνης

Παράλληλα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρύτανης είχε κληθεί σήμερα σε ανωμοτί κατάθεση για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Η κλήση του κ. Πελεγρίνη έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από αναφορά που είχε υποβάλει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενώ με την έρευνα συσχετίστηκε και ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ στην οποία καταλογίζονται ευθύνες στον πρύτανη για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο.