current views are: 1

10 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση04:56

Νέο κύμα κακοκαιρίας με κρύο, χιόνια και ισχυρούς βοριάδες

Χαλάει από το απόγευμα ο καιρός με βροχές, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Δημοσίευση 04:56’
αρθρο-newpost

Χαλάει από το απόγευμα ο καιρός με βροχές, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Χαλάει από το απόγευμα ο καιρός με βροχές, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου και θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 και βαθμίαια τοπικά 8 μποφορ στρεφόμενοι το απόγευμα στα ανατολικά σε βορειοανατολικούς. Το θερμόμετρο θα δείξει από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές βροχές, χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά. Τη νύχτα βελτίωση.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοι 5 με 7 στρεφόμενοι το μεσημέρι από τα ανατολικά σε βορειοανατολικούς, φτάνοντας τοπικά στα θαλάσσια τα 8 μποφορ.

Θερμοκρασία: από -3 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο ιόνιο τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοι 4 με 6 βαθμιαια στο ιόνιο τοπικά 7 μποφορ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοανατολικούς με περαιτέρω ενίσχυση στα νοτια.

Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι όποιες το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοι 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 που βαθμιαια θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 6 με 8 μποφορ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 2 έως 15 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: δυτικοι βορειοδυτικοι 4 με 6 που βαθμιαια θα στραφούν σε βορείους 6 με 8 μποφορ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα βορεια και βαθμιαια στα υπόλοιπα. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το βράδυ στα νότια.

Άνεμοι: στα βορεια βόρειοι βορειοδυτικοι 5 με 7 και βαθμιαια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφορ. Στα νοτια δυτικοι 5 με 6 και βαθμιαια βόρειοι 6 με 8 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοι 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοι 5 με 7 βαθμιαια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφορ στρεφόμενοι το απόγευμα στα ανατολικά σε βορειοανατολικούς.

Θερμοκρασία: από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.


σχετικα αρθρα