Το μαύρο Volkswagen Passat στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις ύποπτοι ανήκει σε γυναίκα από τον καταυλισμό Ρομά στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, η οποία το τελευταίο διάστημα φέρεται να διαμένει στην Αττική, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το εν λόγω αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στις 3.30 μ.μ. πίσω από το νοσοκομείο Metropolitan στο Ν. Φάληρο, σε μικρή απόσταση από το σημείο της συμπλοκής. Σύμφωνα με πληροφορίες στο αυτοκίνητο βρέθηκαν κηλίδες αίματος. Μεταφέρθηκε για εξερεύνηση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ξεκίνησε έπειτα από δύο καταγγελίες στο κέντρο της Αμεσης Δράσης για διάρρηξη μονοκατοικίας στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου, στον Πειραιά. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τη στιγμή που οι δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο (οδός Δεληγιώργη) αντίκρισαν τους υπόπτους να βγαίνουν από τη μονοκατοικία και να επιβιβάζονται στο Volkswagen.

Εθεσαν το όχημα υπό παρακολούθηση και στο Ν. Φάληρο, έξω από τα εκδοτήρια του γηπέδου «Καραϊσκάκη» (Πίνδου και Δαβάκη), έκαναν σήμα για έλεγχο στους επιβάτες του Ι.Χ. Εκείνοι φάνηκαν αρχικά να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών, που αποβιβάστηκαν από τα δίκυκλα και πλησίασαν το όχημα. Τότε, ο οδηγός εμβόλισε τη μια μοτοσικλέτα και διέφυγε αναπτύσσοντας ταχύτητα. Οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησαν το αυτοκίνητο στις ρόδες για να το ακινητοποιήσουν, δίχως πάντως αποτέλεσμα. Φέρονται να δήλωσαν ότι ο ένας από τους επιβάτες στο πίσω κάθισμα τους σημάδεψε με όπλο.