current views are: 1

10 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση09:27

Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε επιβάτες από Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Πανικός επικράτησε λίγο μετά τις 11 το πρωί στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 53 που εκτελούσε το πρωινό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα όταν η μηχανή του τρένου εκτροχιάστηκε ξαφνικά.

Δημοσίευση 09:27’
αρθρο-newpost

Πανικός επικράτησε λίγο μετά τις 11 το πρωί στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 53 που εκτελούσε το πρωινό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα όταν η μηχανή του τρένου εκτροχιάστηκε ξαφνικά.

Πανικός επικράτησε λίγο πριν από τις 11 το πρωί στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 53 που εκτελούσε το πρωινό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα όταν η μηχανή του τρένου εκτροχιάστηκε ξαφνικά μεταξύ Τιθορέας και Λιανοκλαδίου.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, το τρένο «συγκρούστηκε» με δύο αγελάδες που έφυγαν από το κοπάδι και βρέθηκαν στις ράγες με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί η μηχανή και ένα βαγόνι. Η αμαξοστοιχία αμέσως σταμάτησε και οι επιβάτες άρχισαν να βγαίνουν έξω. 

Συνεργεία του ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εχουν σπεύσει στην περιοχή του εκτροχιασμού της επιβατικής αμαξοστοιχίας στον σταθμό του Ασωπού, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων, που διακόπηκαν προσωρινά μετά το ατύχημα.

Σύμφωνα με πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η αποκατάσταση αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, «η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity με αριθμό 53, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα, (αναχώρηση στις 7:04) εκτροχιάστηκε στις 10:40, διερχόμενη από τον σταθμό του Ασωπού, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Τιθορέας και Λιανοκλαδίου.

Η αμαξοστοιχία, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προσέκρουσε σε κοπάδι αγελάδων με αποτέλεσμα η μηχανή και το πρώτο βαγόνι να βγουν έξω από τις ράγες και να ακινητοποιηθεί.

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 120 άτομα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Οι επιβάτες θα μεταφερθούν στον σταθμό του Λιανοκλαδίου με άλλη αμαξοστοιχία και από εκεί στον τελικό τους προορισμό με λεωφορεία».


σχετικα αρθρα