Τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών που υπέστησαν οι δημοτικές υποδομές από τις πρόσφατες θεομηνίες, ζητά, με έγγραφό του προς τα αρμόδια Υπουργεία, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, σύμφωνα με τον οποίο, η αρχική εκτίμηση κάνει λόγο για ένα ποσό της τάξεως των 3, 750 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά! 

Καταρχήν, το έγγραφο του Δημάρχου εστάλη προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου αλλά και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με θέμα «Ενημέρωση για τις ζημιές από τη Θεομηνία της 22ας έως 26ης Νοεμβρίου και της 4ης Δεκεμβρίου». 

Σημειώνεται ότι το έργο της καταγραφής των ζημιών στις δημοτικές υποδομές, ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή με την καταγραφή και στις νέες πλημμυροπαθείς περιοχές και ανέρχεται σε ένα συνολικό, αρχικό, ποσό στα 3,750 εκατ. ευρώ, (βλ. αναλυτική έκθεση των Τεχνικών Υπηρεσιών). 

Με το έγγραφό του αυτό, ο Δήμαρχος ζητά να δοθούν οι πιστώσεις στο δήμο διότι αφορούν υποδομές δημοτικές. Όπως είπε, έχει γίνει, ήδη, κάποια προσυνεννόηση και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και με το ΥΠΕΣ αλλά και με τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και ο Δήμαρχος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι πολύ γρήγορα θα διατεθούν οι πρώτες πιστώσεις για να μπορέσει ο Δήμος να δημοπρατήσει έργα ή να τα αναθέσουν, ανάλογα με τη ζημιά. 

Παράλληλα, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2014, ο Δήμος θα διαθέσει από το αποθεματικό ένα ποσό ώστε να εγγραφεί για να μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα και να μη χάνεται χρόνος. 
Τονίζεται, ότι πρόκειται για την αρχική καταγραφή των ζημιών που υπήρξαν και οι οριστικές μελέτες αναμένεται να είναι διαφοροποιημένες από το αρχικό κόστος, προφανώς προς…τα πάνω. 

TAGS