Αυτό που σήμερα έζησαν όσοι μετακινήθηκαν κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, από τη μη λειτουργία των φαναριών, γεγονός που ανάγκασε την διεύθυνση Τροχαίας Αθηνών να επιστρατεύσει τους τροχονόμους, θα λάβει τέλος το Σαββατοκύριακο.

Ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, Γιάννης Οικονομίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποσχέθηκε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν λυθεί τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία των φαναριών. «Το πρόβλημα δεν είναι στην έκταση που παρουσιάζεται», δήλωσε και διευκρίνισε ότι πρόκειται για περίπου 20 κόμβους στο κέντρο και 10-15 σε περιφερειακούς δήμους.

Όπως είπε ο κ.Οικονομίδης, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη συμμετοχή της Siemens στο θέμα λειτουργία των φαναριών, αλλά και στα έργα του μετρό που έχουν καθυστερήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα με τα φανάρια κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες. Οι φωτεινοί σηματοδότες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ελλείψει ανταλλακτικών, αφού εκκρεμεί η υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία που θα αναλάβει τη συντήρησή τους.

Μέχρι το καλοκαίρι, οπότε έληξε η προηγούμενη σύμβαση, το έργο της συντήρησης ανήκε στη Siemens.