«Έφυγε» η γαστρονόμος Εύη Βουτσινά

«Έφυγε» η γαστρονόμος Εύη Βουτσινά

Έφυγε χτες σε ηλικία 63 ετών η γνωστή γαστρονόμος Εύη Βουτσινά. Γεννήθηκε το 1950 στη Λευκάδα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά την κέρδισε η μαγειρική, με την οποία ασχολήθηκε επαγγελματικά για 25 χρόνια. Γνωστή αρθρογράφος της γαστρονομίας, ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα καταγράφοντας συστηματικά την παραδοσιακή κουζίνα.

Πολυγραφότατη, το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Το ψωμί» κυκλοφόρησε το 1995 από τις εκδόσεις Τροχαλία -η β' έκδοση ήταν το 2000 από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Το δεύτερο έργο της ήταν η τετράτομη «Γεύση Ελληνική» και ακολούθησε η τρίτομη «Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας» το 2004, χρονιά που κυκλοφόρησε και το «Κρόκος-σαφράν».

Επίσης, έχει εκδώσει το τρίτομο έργο «Βιογραφίες 360 Ελλήνων συγγραφέων Και μικρό ανθολόγιο» (Εκδόσεις Κτίστη, 1981).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο