Προς εκτόνωση φαίνεται πως οδεύει η αναταραχή στην Υγεία, καθώς όπως όλα δείχνουν, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ βαίνουν προς το τέλος τους, έπειτα και από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή.

Το πρωί της Πέμπτης θα συνέλθει τελικά –αρχικά είχε ανακοινωθεί για το απόγευμα της Τετάρτης– η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, ενώ οι συνάδελφοί τους της Αττικής προχωρούν σε έκτακτη γενική συνέλευση το πρωί της Παρασκευής (10.30 πμ). 

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης Δομών και Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε ασφαλιστικό οργανισμό ο οποίος θα αγοράζει ιατρικές υπηρεσίες τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. 

Οι μονάδες υγείας του Οργανισμού μεταφέρονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες και στον ΕΟΠΥΥ παραμένουν μόνο τα φαρμακεία.

 Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι όσοι γιατροί επιθυμούν να μείνουν στο σύστημα, θα εργάζονται σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, κλείνοντας τα ιατρεία τους, ενώ δεν μίλησε για απολύσεις.

Ωστόσο, οι γιατροί από την πλευρά τους τονίζουν πως προϋπόθεση για να λήξει η απεργία τους είναι να δώσει η κυβέρνηση διευκρινίσεις και απτές διαβεβαιώσεις.