Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση της Χρυσής Αυγής, καθώς σε βίντεο που περιέχεται στη δικογραφία που εξετάζουν οι δύο ανακρίτριες της υπόθεσης απεικονίζεται ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος να μιλάει σε συγκέντρωση και να δηλώνει ότι οι νεκροί του πολυτεχνείου «ήταν άτυχοι».

«Οι νεκροί του Πολυτεχνείου ήταν απλά άτυχοι. Δεν υπήρχε καμία δολοφονική πρόθεση. Πέθαναν από εξοστρακισμένες σφαίρες», είχε πει στο βίντεο ο Νίκος Μιχαλολιάκος και συνέχισε: 

«Το Πολυτεχνείο ήταν μια υπόθεση πάρα πολύ απλή... έπρεπε να έχουν αφήσει να μπουν μέσα 100 αστυνομικοί και να το τελειώσουν. Το άφησαν και εξελίχθηκε, ήταν μια προβοκάτσια. Κάποιοι τη χρεώνουν στον Ιωαννίδη. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι ευθύνεται ο Ιωαννίδης για τη γιγάντωση του θέματος. Βγαίνει και το ΚΚΕ και μας κατηγορεί για ασέλγεια στη μνήμη των νεκρών και κανείς δεν ξέρει ότι το ΚΚΕ ήταν κατά του Πολυτεχνείου, εκείνη την ημέρα» .

Και συνεχίζει: «Ένα πανηγυράκι γίνονταν... Μύθος πρώτος. Το τανκ που έπεσε στην πόρτα του Πολυτεχνείου πλάκωσε δέκα φοιτητές. Ο επικεφαλής του τανκ πήγε κατηγορούμενος, γιατί έριξε την πόρτα του Πολυτεχνείου και αθωώθηκε... Αυτόν που κατηγορούν ότι καταπλάκωσε και σκότωσε ήταν αθώος».

Σε άλλο βίντεο με ομιλία του, αναφέρει ότι «μας κατηγορούν πως δεν κάνουμε κάτι στην πλατεία Αττικής, την Κυψέλη κι αλλού, τότε ποιοι μαχαιρώθηκαν για να μείνουν κάποιες περιοχές ελληνικές;». Στο βίντεο αυτό, επίσης, φέρεται να λέει πως δεν έχει ακόμη έρθει η στιγμή της σύγκρουσης, την οποία προσδιορίζει ως την στιγμή «που θα ακονιστούν οι λόγχες στα πεζοδρόμια, για να δουν όλοι τι σημαίνει Χρυσαυγίτης».

Στο υλικό που έχουν οι ανακρίτριες περιλαμβάνεται, επίσης, βίντεο στο απεικονίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης να πυροβολεί πινακίδα με την ένδειξη «Αρχαία Λατομεία».