Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις επανασυνδέσεις του ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες, αφού σε εξέλιξη βρίσκεται κόντρα μεταξύ δημάρχων και ΔΕΗ με αφορμή τα στοιχεία των καταναλωτών που ζητεί η ΚΕΔΕ από την επιχείρηση.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, «στη σύσκεψη του Σαββάτου στο ΥΠΕΚΑ ζητήσαμε με επιμονή από τη ΔΕΗ, τις καταστάσεις της με τα στοιχεία των νοικοκυριών στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, για οικονομικούς λόγους. Η ΔΕΗ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία, επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα !… »

«Για μας είναι ακατανόητη η στάση αυτή της ΔΕΗ, όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Επανερχόμαστε, λοιπόν, και ζητάμε η ΔΕΗ να στείλει άμεσα τις καταστάσεις στους δήμους, ώστε να διασταυρωθούν τα στοιχεία της με αυτά των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων και της Εκκλησίας», σημείωσε.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι έχει κινήσει από σήμερα τις διαδικασίες για την άμεση επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών, ενώ αναμένονται από τους Δήμους οι καταστάσεις των πολιτών που ήταν καταγεγραμμένοι ως την 1η Νοεμβρίου στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών και Δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Απαντώντας παράλληλα, στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, εκφράζει την  «έκπληξη και απογοήτευση» της.

«Είναι απορίας άξιον ότι, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων την απάντηση, την οποία μάλιστα έλαβε στην ειδική για το θέμα σύσκεψη - η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού Ιωάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ - συνεχίζει να επαναφέρει το θέμα αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία για «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», την οποία ως επιχείρηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάσουμε», αναφέρει.

Ζητά τέλος από τον κ. Ασκούνη, «ως τον πλέον αρμόδιο, να ηγηθεί της προσπάθειας όλων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Περιφέρεια, το ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη»